skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА ОПШТИНЕ СТАНАРИ

У сали Центра за културу одржана је Оснивачка скупштина Удружења вишечланих породица са подручја наше локалне заједнице. За предсједника Удружења вишечланих породица општине Станари једногласно је изабрана Мирела Ерић, мајка четворо дјеце из Церовице.

Оснивачкој скупштини присуствовала је предсједница Удружења породица са троје и више дјеце из Петрова Биљана Стефановић и предсједница добојског Удружења породица са четворо и више дјеце  “Будућност четири плус” Оливера Недић.

„Општина Станари издваја 120 000 КМ годишње за пронаталитетне мјере као што је једнократна новчана помоћ у износу од 500, односно 1000 КМ, без обзира на материјални статус породице, затим новчану помоћ за незапослене породиље у виду мјесечних примања у износу од 400 КМ дванаест, односно осамнаест мјесеци. Општина сваке године издваја средства за једну процедуру асистиране репродукције, односно вантјелесне оплодње, а важно је напоменути да само прошле године склопили уговор са Фондацијом „Пријатељи породице“, гдје мајкама, односно породицама са троје и више дјеце уручујемо поносне картице. Све ове мјере имају за циљ ублажавање економске ситуације, као и олакшавање свакодневниг живота вишечланих породица са подручја општине Станари“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Миладин Готовац, предсједник републичког Удружења родитеља са четворо и више дјеце „Четири плус“ изјавио је да је веома захвалан за мјере и активности које општина Станари предузима у сврху јачања пронаталитетне политике и које треба да буду примјер свима у Републици Српској.

Општина Станри тренутно броји 88 породица са троје дјеце и 26 породица са четворо и више дјеце.

Back To Top