skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА „ДУШУ НИСУ УБИЛИ“

У сарадњи са Удружењем „Српско-руски мост“,Центар за културу општине Станари организовао је промоцију пројекта под називом „Душу нису убили“. Пројекат је садржао промоцију двије књиге и документарног филма који се бави масовним страдањем српског народа у два свјетска рата, као и о српским жртвама у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Мира Лолић Мочевић, аутор, у свом изгалању представила је књигу „Душу нису убили“ и истоимени филм, као и књигу „Затирање Срба у БиХ у XX вијеку“ доцента др Драге Мастиловића. Навела је се ради о страдању српских цивила у 20. вијеку и подсјетила на важност културе памћења, на обавезу свих нас да чувамо сјећање на српске жртве и српска страдања.

Начелник општине, господин Душан Панић, истакао је важност да се оваква страдања никада више не понове, те да је општина Станари препознатљива по вољи, љубави и раду за свој народ и за своје грађане. В.д. директора, Слађан Богдановић, изјавио је да је овај пројекат од великог значаја за Републику Српску и сав српски народ и да ће Центар за културу и даље подржавати овакве пројекте.

У реализацији овог пројекта продуцентски је учествовала Радио телевизија Републике Српске, а пројекат је преведен на енглески, њемачки и руски језик.

Back To Top