skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽANA PROMOCIJA PROJEKTA „DUŠU NISU UBILI“

U saradnji sa Udruženjem „Srpsko-ruski most“,Centar za kulturu opštine Stanari organizovao je promociju projekta pod nazivom „Dušu nisu ubili“. Projekat je sadržao promociju dvije knjige i dokumentarnog filma koji se bavi masovnim stradanjem srpskog naroda u dva svjetska rata, kao i o srpskim žrtvama u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Mira Lolić Močević, autor, u svom izgalanju predstavila je knjigu „Dušu nisu ubili“ i istoimeni film, kao i knjigu „Zatiranje Srba u BiH u XX vijeku“ docenta dr Drage Mastilovića. Navela je se radi o stradanju srpskih civila u 20. vijeku i podsjetila na važnost kulture pamćenja, na obavezu svih nas da čuvamo sjećanje na srpske žrtve i srpska stradanja.

Načelnik opštine, gospodin Dušan Panić, istakao je važnost da se ovakva stradanja nikada više ne ponove, te da je opština Stanari prepoznatljiva po volji, ljubavi i radu za svoj narod i za svoje građane. V.d. direktora, Slađan Bogdanović, izjavio je da je ovaj projekat od velikog značaja za Republiku Srpsku i sav srpski narod i da će Centar za kulturu i dalje podržavati ovakve projekte.

U realizaciji ovog projekta producentski je učestvovala Radio televizija Republike Srpske, a projekat je preveden na engleski, njemački i ruski jezik.

Back To Top