skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ ОБИЉЕЖИЛА ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Дан планете Земље обиљежава се широм свијета 22. априла, са циљем заштите природних ресурса, смањења негативних утицаја на животну средину и подизања еколошке свијести. Тим поводом, општина Станари, већ другу годину заредом, реализује еколошки програм под слоганом „За љепше Станаре“, уз подршку Основне школе „Десанка Максимовић“, ЈКП „Екосфера“ и ТВЈ Станари. Циљ програма је указивање најмлађим, али и свим мјештанима општине о важности очувања животне средине кроз све сегменте-од очувања питке воде, адекватног збрињавања отпада, до бриге о зеленим површинама.

„У склопу данашњег програма, општина Станари је набавила десетине садница туја и око 600 садница украсног свијећа које ће ученици посадити заједно са радницима ЈКП „Екосфера“. Такође, радиће се на прочишћавању и уређењу корита ријеке Остружње, а за најмлађе мјештане биће монтирана играоница у „Парку радости“. Овом приликом се захваљујем ЈКП „Екосфера“, ТВЈ Станари, ученицима ОШ „Десанка Максимовић“ и свим мјештанима који су узели активно учешће у реализацији данашњег програма“, изјавила је Данијела Гаврић, в.д. начелник Одјељења за општу управу.

Данашњем обиљежавању Дана планете Земље присуствовао је и Горан Јеринић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, који је истакао важност обиљежавања овог датума. Нагласио је да је у протеклом периоду санирано 11 дивљих депонија и да све свакодневно ради на уређењу зелених површина. Истакао је да је ЈКП „Екосфера“ Станари оправдала своје постојање те да се комунални отпад континуирано одвози.

Back To Top