skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINA STANARI OBILJEŽILA DAN PLANETE ZEMLJE

Dan planete Zemlje obilježava se širom svijeta 22. aprila, sa ciljem zaštite prirodnih resursa, smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu i podizanja ekološke svijesti. Tim povodom, opština Stanari, već drugu godinu zaredom, realizuje ekološki program pod sloganom „Za ljepše Stanare“, uz podršku Osnovne škole „Desanka Maksimović“, JKP „Ekosfera“ i TVJ Stanari. Cilj programa je ukazivanje najmlađim, ali i svim mještanima opštine o važnosti očuvanja životne sredine kroz sve segmente-od očuvanja pitke vode, adekvatnog zbrinjavanja otpada, do brige o zelenim površinama.

„U sklopu današnjeg programa, opština Stanari je nabavila desetine sadnica tuja i oko 600 sadnica ukrasnog svijeća koje će učenici posaditi zajedno sa radnicima JKP „Ekosfera“. Takođe, radiće se na pročišćavanju i uređenju korita rijeke Ostružnje, a za najmlađe mještane biće montirana igraonica u „Parku radosti“. Ovom prilikom se zahvaljujem JKP „Ekosfera“, TVJ Stanari, učenicima OŠ „Desanka Maksimović“ i svim mještanima koji su uzeli aktivno učešće u realizaciji današnjeg programa“, izjavila je Danijela Gavrić, v.d. načelnik Odjeljenja za opštu upravu.

Današnjem obilježavanju Dana planete Zemlje prisustvovao je i Goran Jerinić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je istakao važnost obilježavanja ovog datuma. Naglasio je da je u proteklom periodu sanirano 11 divljih deponija i da sve svakodnevno radi na uređenju zelenih površina. Istakao je da je JKP „Ekosfera“ Stanari opravdala svoje postojanje te da se komunalni otpad kontinuirano odvozi.

Back To Top