skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ ПОТПИСАЛА УГОВОР О ЗАЈЕДНИЧКОМ УЛАГАЊУ СА ЈП „ПУТЕВИ РС“

Начелник општине Станари, Душан Панић, данас је са в.д. директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“, Ненадом Нешићем, потписао уговор о заједничком улагању којим се уређују међусобни односи, права, обавезе и одговорности у вези са реализацијом пројекта „Реконструкција регионалног пута Р-474, Тедин Хан – Гр. РС/ФБиХ (Криж), поддионица Зеленковићи – Доњи Витковци у дужини од ~8,2 km. Потписаним уговором дефинисане су досадашње предузете, као и будуће активности ЈП „Путеви РС“ и Општинске управе Станари око реализације наведеног пројекта.

Приликом потписивања уговора дефинисане су неке од обавеза Предузећа: да проведу поступак јавне набавке о избору најповољнијег понуђача за извођење радова на наведеном пројекту, да Уговором о јавној набавци обезбиједe завршетак радова на целокупној траси до краја 2020. године, као и да ће обезбиједити преостали дио финансијских средства за реализацију извођења радова на овом пројекту. Такође, дефинисане су и обавезе Општинске управе Станари у реализацији наведеног пројекта, прије свега да ће покренути поступак и финансирати све трошкове експропријације, доставити доказе о ријешеним имовинско-правним односима и да ће обезбиједити новчана средства у износу од 1.500 000,00 КМ за реализацију извођења радова.

Према главном пројекту, предрачунска вриједност радова износи 6.561.870,20 КМ са ПДВ-ом.

Испред општине Станари, потписивању уговора присуствовао је и Денис Стевановић, замјеник начелника општине, Остоја Стевановић, предсједник Скупштине општине, Горан Јеринић, посланик у НСРС, одборници и представници мјесних заједница Станари, Остружња Доња и Церовица.

Back To Top