skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ УПУТИЛА 50 КОРИСНИКА У БАЊСКУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

Општина Станари данас је упутила другу групу од 50 корисника бањско-климатске рехабилитације – ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца и демобилисаних бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, према расписаном Јавном позиву. Ријеч је о 40 корисника који су упућени у ЗТЦ Бања „Кулаши“ и 10 корисника који су упућени у ЗТЦ Бања „Врућица“ Теслић, у трајању од 7 дана.           

„Сходно Одлуци о допунским правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, Општина Станари ове године у бањску рехабилитацију упућује 105 корисника. Данас је упућена група од 40 корисника у ЗТЦ Бања „Кулаши“ и 10 корисника који су упућени бању у Теслић. Напомињем да је у одлучивању учествовала и Општинска борачка организација, као и Организација породица породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Станари, да би се утврдило ко испуњава услове за овај пројекат. Оно што је битно нагласити је да Општина у свом буџету предвиђа различите врсте помоћи борачкој популацији те да је пројекат бањске рехабилитације нешто што се реализује сваке године“, истакао је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

Предсједик СО, господин Денис Стевановић истакао је да су средства за реализацију овог пројекта обезбијеђена кроз усвајање буџета Општине Станари. Истакао је да је Скупштина општине усвојила иницијативу о усвајању нове Одлуке о допунским правима бораца, чије усвајање очекује до краја ове године.

Поред руководства Општинске управе Станари, данас је присуствовао и предсједник Општинске борачке организације, као и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила са подручја општине Станари.

Back To Top