skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА „ПОНОСНИХ КАРТИЦА“

Општина Станари заједно са Фондацијом „За породицу“  успјешно је реализовала пројекат „Пријатељи породице“ у оквиру којег породице или родитељи са троје или више дјеце, од којих је најмање једно малољетно, добијају „Поносну картицу Републике Српске“ којом остварују попусте приликом плаћања роба и услуга у Поносном маркету, другим малопродајним објектима компанија, малих предузећа и предузетника који учествују у наведеном пројекту, као и приликом плаћања услуга јавних предузећа и установа које су у надлежности локалних самоуправа и Републике које подрже наведени пројекат. Такође, у оквиру наведеног Пројекта сви корисници добијају могућност бесплатног кориштења интернет продавнице коју је развила Фондација, чиме се доприноси дигитализацији пословања у локалној заједници.

„У складу са потписаним уговором са Фондацијом, Општина је расписала Јавни позив за додјелу Поносних картица на који су се пријавиле 94 породице, односно родитељи са троје или више дјеце, тако да је данашња подјела реализација овог пројекта. Сматрам да ће картица бити од користи родитељима приликом остваривања одређених попуста, самим тим родитељи ће остварити одређену уштеду у буџету те напомињем да се важећа картица може користити у цијелој Републици Српској. Осим овог вида подршке, Општина Станари помаже јачању пронаталитетних мјера у виду остваривања права на једнократну новчану помоћ у износу од 500 КМ за прворођено и другорођено, односно 1000 КМ за трећерођено и свако наредно дијете, као и новчану помоћ за незапослене породиље у износу од 400 КМ за 12, односно 18 мјесеци. Такође, Општина је и ове године издвојила средства за суфинансирање трошкова једне процедуре асистиране репродукције (вантјелесне оплодње) за парове са подручја наше локалне заједнице који испуњавају услове предвиђене Правилником“, истакао је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

Данашњој подјели „Поносних картица“ присуствовао је и директор Фондације „За породицу“, господин Драган Дакић који је навео да су Станари локална заједница која посвећује пажњу породицама и да је реализација овог пројекта само један у низу доказа предане политике општинског руководства. Нагласио је да очекује да ће и локални привредници подржати овај пројекат и да ће исказати спремност на сарадњу.

Back To Top