skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОСВЕЋЕН ХРАМ ВАСКРСЕЊА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА У СТАНАРИМА

Уз присуство великог броја вјерника и уважених званица, Његово Преосвештенсво, епископ зворничко-тузлански Фотије освештао је новоизграђени Храм Васкрсења Господа Исуса Христа у Станарима. Том приликом, епископ Фотије позвао је на саборност и јединство, те истакао да је храм мјесто човјековог духовног преображаја.

Освећењу новоизграђеног Храма у Станарима присуствовао је предсједник Републике Српске, господин Милорад Додик који је нагласио да је ова локална заједница једна од најперспективнијих општина у Републици Српској. Предсједник је, том приликом, честитао свима онима који су истрајали у намјери да Храм буде изграђен.

Предсједник Црквеног грађевинског одбора, господин Горан Јеринић навео је да изградња Храма траје 8 година те да је из општинског буџета, за ову намјену издвојено око 550 000 КМ. Уједно, нагласио је да овај Храм представља успомену на погинуле борце са подручја општине Станари који су положили своје животе за Републику Српску у протеклом, Одбрамбено-отаџбинском рату.

Начелник општине Станари, господин Душан Панић, захвалио се свим вјерницима и грађанима коју су учествовали и помагали изградњу овог Храма те најавио нову финансијску помоћ. Такође, начелник је изразио захвалност што је освећењу присусвовао и предсједник Републике Српске, нагласивши да је институција предсједника данас значајнија него икад.

Владика Фотије, за заслуге у изградњи Храма, Орденом краља Драгутина одликовао је посланика у Народној скупштини Републике Српске, господина Горана Јеринића, начелника општине Станари, господина Душана Панића и Јадранка Дењиза из Станара.

За кумове Храма изабрани су Горан Јеринић, Душан Панић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Драган Богданић, народни посланик Војин Митровић и Јадранко Дењиз.

Освећењу су, такође, присуствовали и замјеник министра одбране БиХ, господин Борис Јеринић, посланици у Народној скупштини Републике Српске, предсједник општине Топола из Србије, господин Драган Живановић са делегацијом, представници општине Станари и многобројни грађани.

Back To Top