skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОТВОРЕНА РЕКОНТРУИСАНА И МОДЕРНИЗОВАНА УЛИЦА У СТАНАРИМА

Начелник општине Станари Душан Панић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Горан Јеринић свечано су оворили реконструисану и модернизовану улицу у Станарима у дужини од 1800 метара. Ријеч је о пројекту вриједном 1 400 000 КМ, са комплетном комуналном инфраструктуром: водоводом, оптичким инсталацијама, фекалном канализацијом, одводњом оборинских вода, расвјетом, заштитним баријерама и потпорним зидовима.

Начелник општине истакао је да се ради о вриједном пројекту који ће бити од користи мјештанима Станара, али и свим становницима са подручја општине те да је, након шест мјесеци реконструкције, улица пуштена у промет. Такође, начелник је истакао да ће се слични инфраструктурни пројекти реализовати и у наредном периоду.

Горан Јеринић, посланик у НСРС који је навео да ће улицу користити сви грађани Станара и да ће на овај начин бити остварена боља комуникација између мјесних заједница.

Укупна ширина коловозне саобраћајнице изности 5,5 метара, са једним метром ширине модерног поплочаног тротоара.  Улица ће у наредном периоду бити заштићена по питању безбједности учесника у саобраћају, постављањем физичких успоривача саобраћаја-лежећих полицајаца.

Back To Top