skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OTVORENA REKONTRUISANA I MODERNIZOVANA ULICA U STANARIMA

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić svečano su ovorili rekonstruisanu i modernizovanu ulicu u Stanarima u dužini od 1800 metara. Riječ je o projektu vrijednom 1 400 000 KM, sa kompletnom komunalnom infrastrukturom: vodovodom, optičkim instalacijama, fekalnom kanalizacijom, odvodnjom oborinskih voda, rasvjetom, zaštitnim barijerama i potpornim zidovima.

Načelnik opštine istakao je da se radi o vrijednom projektu koji će biti od koristi mještanima Stanara, ali i svim stanovnicima sa područja opštine te da je, nakon šest mjeseci rekonstrukcije, ulica puštena u promet. Takođe, načelnik je istakao da će se slični infrastrukturni projekti realizovati i u narednom periodu.

Goran Jerinić, poslanik u NSRS koji je naveo da će ulicu koristiti svi građani Stanara i da će na ovaj način biti ostvarena bolja komunikacija između mjesnih zajednica.

Ukupna širina kolovozne saobraćajnice iznosti 5,5 metara, sa jednim metrom širine modernog popločanog trotoara.  Ulica će u narednom periodu biti zaštićena po pitanju bezbjednosti učesnika u saobraćaju, postavljanjem fizičkih usporivača saobraćaja-ležećih policajaca.

Back To Top