skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗВОЂЕЊУ РАДОВА ПРОЈЕКТОВАЊА И ИЗГРАДЊЕ ОБЈЕКТА ДОМА ЗДРАВЉА

Начелник Општине, господин Радојица Ћелић потписао је Уговор о извођењу радова са овлаштеним представником групе понуђача „Грађ-промет“, господином Милошем Савићем.

Предмет уговора је пројектовање и изградња новог објекта ЈЗУ Дом здравља по принципу „кључ у руке“, а који се састоји од израде пројектне/техничке документације и нацрта, извођења грађевинских и грађевинско-занатских радова на објекту, изградње водовода и канализације, машинске и електро инсталације те вањског уређења. Уговором су дефинисане обавезе извођача радова, између осталог да изради пројектну документацију са свим њеним потребним дијеловима и прилозима, као и обавезе Општине, као наручиоца радова, да обезбиједе све неопходне услове и дозволе за почетак радова на изградњи самог објекта Дома здравља.

„Потписивањем овог Уговора испуњава се једно од предизборних обећања које сам дао током своје кампање, а то је обнављање комплетног здравственог система на подручју општине Станари у циљу пружања адекватне здравствене заштите свим становницима наше локалне заједнице.

Важно је напоменути да се упоредо са овим пројектом, бавимо и другим пројектима од значаја за општину, као што је изградња водовода. Скупштина општине Станари, на посљедњој одржаној сједници дала је овлаштење мени, као начелнику да покренемо процес око расписивања тендера и свега осталог за изградњу водовода на подручју општине Станари. У припреми је јавни конкурс за избор извођача радова. У току је Фаза 2 пројекта вањског уређења Пословне зоне „Термоелектрана“ чијим завршетком ће се стећи услови за издавање употребних дозвола инвеститорима који су исказали интерес за отварање производних погона. Такође, у току је тендер за изградњу путне поддионице Цвртковци центар-према Илови у дужини од 802 метра; пројекат је обезбијеђен, у првој фази ћемо радити изградњу до асфалтирања. У току је тендер и за изградњу полигона у Мјесној заједници Јелањска, једину мјесну заједницу чија школа није имала полигон, као и читав низ других пројеката од важности за општину“, изјавио је начелник Општине, господин Радојица Ћелић.

„Изградњом новог објекта Дома здравља створиће се много бољи услови за становништво наше локалне заједнице, самим тим што ће се налазити у центру Станара и биће наслоњен на магистрални пут, што ће грађанима бити олакшање. У питању је савремени здравствени објекат који ће се састојати од приземља и два спрата у којем ће бити смјештена служба хитне медицинске помоћи, РТГ и УЗВ дијагностика, биохемијска лабораторија, породична медицина, гинекологија, педијатрија, стоматологија, специјалистичке службе, хигијенско-епидемиолошка служба, центар за ментално здравље и апотека. Осим тога, ова здравствена установа биће опремљена најсавременијим ултразвучним апаратима, рендген уређајима и другом неопходном опремом“, истакао је директор Дома здравља, господин Славен Јеринић.

У име Општинске управе потписивању Уговора присуствовали су и начелник Одјељења за привреду и финансије, господин Љубиша Станковић, директор ЈЗУ Дома здравља Станари, господин Славен Јеринић.

Укупна вриједност радова је 3.753.647,35 КМ са ПДВ-ом, а извођач се уговором обавезао да ће извршити своје обавезе у року од 14 мјесеци, колико ће и трајати двије фазе радова.

Back To Top