skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОТПИСАН УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА ИЗБЈЕЛИЦЕ И РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Начелник Одјељења за општу управу, господин Радојица Ћелић, у име општине Станари потписао је уговор са Министарством за избјеглице и расељена лица о преносу права својине. Ријеч је о преносу права својине на стамбеној јединици зграде „Рада“ у Станарима, односно једноипособног стана, површине 32,22 метра квадратна. Потписивањем овог уговора, извршен је пренос стамбене јединице на општину Станаре, без накнаде, у циљу стамбеног збрињавања социјално угрожених категорија становништва општине Станари.

Том приликом, помоћник министра за избјегла и расељена лица, господин Драго Вулета истакао је да стамбена зграда „Рада“, која је изграђена средствима Владе РС посједује још осам стамбених јединица који су у процедури откупа, те да Влада РС има за циљ трајно стамбено рјешење избјеглих и расељених лица. Такође, помоћник министра навео је да је на подручју ове локалне заједнице евидентирано још 18 корисника алтернативног смјештаја из реда избјеглих и расељених, а на чијем ће коначном стамбеном рјешавању до 2021. године заједно радити ресорно министарство и ова општина, било градњом индивидуалних објеката или изградњом стамбених објеката.

Начелник Одјељења за општу управу, господин Радојица Ћелић, истакао је да ће додијељена стамбена јединица бити уступљена за привремени смјештај избјеглих и расељених лица, али и лица која се нађу у стању социјалне потребе, те да на подручју наше локалне заједнице постоји више лице коме је таква помоћ потребна.

Потписивању уговора између општине Станари и Министарства за избјеглице и расељена лица присуствовао је и посланик у НСРС, господин Горан Јеринић, који се, у име општине Станари захвалио Влади РС која је препознала потребе и интерес наше локалне заједнице.

Back To Top