skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

POTPISAN UGOVOR SA MINISTARSTVOM ZA IZBJELICE I RASELJENA LICA

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu, gospodin Radojica Ćelić, u ime opštine Stanari potpisao je ugovor sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica o prenosu prava svojine. Riječ je o prenosu prava svojine na stambenoj jedinici zgrade „Rada“ u Stanarima, odnosno jednoiposobnog stana, površine 32,22 metra kvadratna. Potpisivanjem ovog ugovora, izvršen je prenos stambene jedinice na opštinu Stanare, bez naknade, u cilju stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih kategorija stanovništva opštine Stanari.

Tom prilikom, pomoćnik ministra za izbjegla i raseljena lica, gospodin Drago Vuleta istakao je da stambena zgrada „Rada“, koja je izgrađena sredstvima Vlade RS posjeduje još osam stambenih jedinica koji su u proceduri otkupa, te da Vlada RS ima za cilj trajno stambeno rješenje izbjeglih i raseljenih lica. Takođe, pomoćnik ministra naveo je da je na području ove lokalne zajednice evidentirano još 18 korisnika alternativnog smještaja iz reda izbjeglih i raseljenih, a na čijem će konačnom stambenom rješavanju do 2021. godine zajedno raditi resorno ministarstvo i ova opština, bilo gradnjom individualnih objekata ili izgradnjom stambenih objekata.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu, gospodin Radojica Ćelić, istakao je da će dodijeljena stambena jedinica biti ustupljena za privremeni smještaj izbjeglih i raseljenih lica, ali i lica koja se nađu u stanju socijalne potrebe, te da na području naše lokalne zajednice postoji više lice kome je takva pomoć potrebna.

Potpisivanju ugovora između opštine Stanari i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica prisustvovao je i poslanik u NSRS, gospodin Goran Jerinić, koji se, u ime opštine Stanari zahvalio Vladi RS koja je prepoznala potrebe i interes naše lokalne zajednice.

Back To Top