skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ КУПОВИНЕ ПРВЕ СТАМБЕНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Начелник Општине Радојица Ћелић данас је потписао уговор са 8 младих брачних парова за куповину или изградњу прве стамбене јединице на подручју општине Станари. Ријеч је о пројекту који се реализује већ другу годину, а ове године право на ову врсту субвенције остварило је 8 младих брачних парова са подручја наше локалне заједнице којима ће се исплатити средства у износу од по 16 000 КМ.

„Данас се успјешно реализује правилник који је усвојила СО Станари, а који подразумијева субвенцију младих брачних парова при куповини или изградњи прве стамбене јединице у износу од 16 000 КМ. Желим да кажем да сам изузетно срећан данас јер је 8 младих брачних парова потписало уговоре чиме су показали опредјељење да остану живјети на подручју општине Станари, што је за нас, као за једну малу локалну заједницу, заиста значајно“, нагласио је предсједник СО Станари, Денис Стевановић.

„Везано за куповину или изградњу прве стамбене јединице на подручју општине Станари, појавило се велико интересовање брачних парова. За те намјене у општинском буџету предвиђена су средства у износу од 130 000 КМ и, сходно томе, данас смо приступили потписивању 8 уговора који регулишу одређена права и обавезе. Желим и да нагласим да Општина Станари успјешно спроводи пронаталитетну политику, односно додјељују се средства приликом рођења дјетета у одређеном износу и одређеним мјесецима, те на овај начин показујемо одговорност као друштвена заједница“, изјавио је начелник Општине Радојица Ћелић.

Back To Top