skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

POTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANJU KUPOVINE PRVE STAMBENE JEDINICE

Načelnik Opštine Radojica Ćelić danas je potpisao ugovor sa 8 mladih bračnih parova za kupovinu ili izgradnju prve stambene jedinice na području opštine Stanari. Riječ je o projektu koji se realizuje već drugu godinu, a ove godine pravo na ovu vrstu subvencije ostvarilo je 8 mladih bračnih parova sa područja naše lokalne zajednice kojima će se isplatiti sredstva u iznosu od po 16 000 KM.

„Danas se uspješno realizuje pravilnik koji je usvojila SO Stanari, a koji podrazumijeva subvenciju mladih bračnih parova pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice u iznosu od 16 000 KM. Želim da kažem da sam izuzetno srećan danas jer je 8 mladih bračnih parova potpisalo ugovore čime su pokazali opredjeljenje da ostanu živjeti na području opštine Stanari, što je za nas, kao za jednu malu lokalnu zajednicu, zaista značajno“, naglasio je predsjednik SO Stanari, Denis Stevanović.

„Vezano za kupovinu ili izgradnju prve stambene jedinice na području opštine Stanari, pojavilo se veliko interesovanje bračnih parova. Za te namjene u opštinskom budžetu predviđena su sredstva u iznosu od 130 000 KM i, shodno tome, danas smo pristupili potpisivanju 8 ugovora koji regulišu određena prava i obaveze. Želim i da naglasim da Opština Stanari uspješno sprovodi pronatalitetnu politiku, odnosno dodjeljuju se sredstva prilikom rođenja djeteta u određenom iznosu i određenim mjesecima, te na ovaj način pokazujemo odgovornost kao društvena zajednica“, izjavio je načelnik Opštine Radojica Ćelić.

Back To Top