skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА 43 СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

Данас је начелник Општине Радојица Ћелић потписао уговор са 43 студента са подручја општине Станари. Ријеч је о 41 студенту првог циклуса, као и два студента другог циклуса студија који су остварили прво на стипендију у академској 2022/2023. години.

Предсједник СО Станари Денис Стевановић навео је да Општина у континутитету стипендира ученике и студенте те да је за ове намјене у буџету Општине предвиђено 300 000 КМ. Предсједник СО је навео да му је изузетно драго да, од 43 студента који су данас потписали уговоре о стипендирању, је велики број оних који студирају државне факултете, као и факултете од којих ће у наредном периоду имати сигурно запослење.

„Данас су потписана 43 уговора за студентске стипендије, од чега је 41 уговор за редовне студенте и 2 уговора за мастер студије. За студенте који су на мастер студијама издвојена су средства од по 500 КМ, једнократно, док ће студентима првог циклуса студија уплате ићи у континуитету. Просјечан износ студентске стипендије коју Општина издваја је 147 КМ, у распону од 80 до 200 КМ, у зависности од просјека оцјена. Укупан износ који ће Општина издвојити за стипендирање студената за ову годину је 55 000 КМ. 

Важно је напоменути да ћемо ове године извршити ревидирање свих средстава која се дају путем гранта с циљем унапређења система вредновања и давања грантовских средстава и што траспарентнијег трошења тих средстава“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Back To Top