skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

POTPISANI UGOVORI ZA 43 STUDENTSKE STIPENDIJE

Danas je načelnik Opštine Radojica Ćelić potpisao ugovor sa 43 studenta sa područja opštine Stanari. Riječ je o 41 studentu prvog ciklusa, kao i dva studenta drugog ciklusa studija koji su ostvarili prvo na stipendiju u akademskoj 2022/2023. godini.

Predsjednik SO Stanari Denis Stevanović naveo je da Opština u kontinutitetu stipendira učenike i studente te da je za ove namjene u budžetu Opštine predviđeno 300 000 KM. Predsjednik SO je naveo da mu je izuzetno drago da, od 43 studenta koji su danas potpisali ugovore o stipendiranju, je veliki broj onih koji studiraju državne fakultete, kao i fakultete od kojih će u narednom periodu imati sigurno zaposlenje.

„Danas su potpisana 43 ugovora za studentske stipendije, od čega je 41 ugovor za redovne studente i 2 ugovora za master studije. Za studente koji su na master studijama izdvojena su sredstva od po 500 KM, jednokratno, dok će studentima prvog ciklusa studija uplate ići u kontinuitetu. Prosječan iznos studentske stipendije koju Opština izdvaja je 147 KM, u rasponu od 80 do 200 KM, u zavisnosti od prosjeka ocjena. Ukupan iznos koji će Opština izdvojiti za stipendiranje studenata za ovu godinu je 55 000 KM. 

Važno je napomenuti da ćemo ove godine izvršiti revidiranje svih sredstava koja se daju putem granta s ciljem unapređenja sistema vrednovanja i davanja grantovskih sredstava i što trasparentnijeg trošenja tih sredstava“, izjavio je načelnik Opštine, Radojica Ćelić.

Back To Top