skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

POZIV OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE STANARI

 

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Stanari poziva  građane koji su došli iz inostranstva, da se jave u Dom zdravlja  na broj 053/490-234 ili 066/272-638 i da poštuju mjere samoizolacije.

Pozivaju se građani da ako imaju saznanja da je lice stiglo iz inostranstva, a nije se  prijavilo nadležnim službama,  obavjeste službenika Opštinske uprave opštine Stanari na broj 065/799-782.

Štab za vanredne situacije opštine Stanari apeluje i upozorava sve građane  koji su evidentirani i stavljeni pod zdravstveni nadzor radi praćenja  njihovog zdravstvenog stanja, da su obavezni da ispoštuju sve što im je naloženo  od strane Doma zdravlja, inspekcijskih službi i komunalnog policajca, jer svi koji se ne budu pridržavali mjera i ne budu nađeni na prijavljenoj kućnoj adresi biće sankcionisani novčanom kaznom u skladu sa članom 63. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.  Nadležni organi će svakodnevno kontrolisati provođenje naloženih mjera izolacije.

Pozivaju se građani da prijave svoje komšije koji žive sami u domaćinstvu i nemaju podršku porodice kako bi im se na organizovan način omogućila pomoć u nabavci hrane. Prijaviti mogu na broj telefona 053/201-810.

Mole se građani da se striktno pridržavaju izdate naredbe radi zaštite  svog zdravlja i svih drugih.

                                                                  KOMANDANT ŠTABA ZA

                                                                   VANREDNE SITUACIJE

                                                                                  Dušan Panić s.r.

Back To Top