skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРЕДСТАВЉЕНО ИДЕЈНО РЈЕШЕЊЕ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ САОБРАЋАЈНЕ ПЕТЉЕ

У присуству министра саобраћаја и веза РС Недељка Ћорића, руководства Општине Станари и Града Дервента, грађанима Јелањске и Осиње представљено је идејно рјешење пројекта изградње саобраћајне петље којом ће општина Станари и град Дервента бити повезани са Ауто-путем „9. јануар“.

Јавно предузеће „Аутопутеви РС“ ускоро ће покренути поступак јавне набавке услуга израде техничке документације за потребе изградње петље која ће нашу локалну заједницу повезати на Ауто-пут „9. јануар“ Бањалука-Добој, а која ће истовремено омогућити повезивање Града Дервенте са поменутом саобраћајницом.

Како би Станарима и Дервенти омогућили квлитетну везу са Ауто-путем „9. јануар“ ЈП „Аутопутеви РС“ помоћи ће и у изради приступних саобраћајница у дужини од пет километара са обије стране петље, док се од локалних власти очекује рјешавање имовинско-правних односа на предвиђеним трасама.

„Ријеч је од по пет километара приступних саобраћајница са обије стране прилаза петљи, а остало ћемо у сагласности са „Путевима РС“, што је у њиховој надлежности, покушавати да кроз што бољу комуникацију повежемо центар општине са самом петљом. То би отворило ове локалне заједнице ка Европској унији која је на пола сата удаљености“, нагласио је министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић.

„Сматрам да ће за општину Станаре много значити ова саобраћајна петља, појачаће промет саобраћаја јер доста људи живи и ради у иностранству, а и у привредном смислу омогућиће добре анализе како би се индустријска зона евентуално изградила на подручју МЗ Јелањска. Мене радује ова чињеница јер ме у протеклом периоду много људи питало за ауто-петљу и данас је и министар саобраћаја и веза потврдио да ће се петља почети градити у наредном периоду

Из ЈП „Аутопутеви РС“ истакли су да су средства обезбијеђена буџетом, што је и предуслов за расписивање тендера, а ребалансом плана јавних набавки за 2022. годину предвиђена су средства за израду техничке документације у износу од 200.000 КМ.

Back To Top