skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРВИ ЗАЈЕДНИЧКИ ИЗЛЕТ ДЈЕЦЕ ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ СТАНАРИ И ДЈЕЦЕ СА КОСОВА

У нашу малу, али великог срца, општину стигла су дјеца са Косова. Примили су их наши суграђани у своје домове раширених руку. Недеља је био дан за упознавање и међусобно зближавање другара а јуче, 26. јуна 2023. године, кренули су на први заједнички излет с циљем бољег упознавања Републике Српске.

Прва дестинација гдје су кренули био је град Добој. Обилазак Добоја почео је у Народној библиотеци, гдје су имали заједничку активност с љубазном библиотекарком. Након библиотеке слиједио је посјет Музеју у Добоју а послије тога са узбуђењем су обишли добојску тврђаву Градину. Послушали су кратку презентацију о постанку тврђаве и настанку града Добоја.

Од шетње и обилазака су изгладнили, услиједио је ручак у ресторану „Рибарска прича“. Јело се слатко и слано. Вратили су се у добојски парк да погледају изложбу умјетничких слика и наравно да се играју у парку.

У предвечерје овог дивног дана, пуни лијепих утисака вратили су се у Станаре, у своје привремене породице. Пратња и подршка дјеци су били њихови учитељи, учитељи наше школе, радници Спортско-туристичке организације Станари и представници општинске управе.

Аутор текста Миланка Кесер

Back To Top