skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

PRVI ZAJEDNIČKI IZLET DJECE OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ STANARI I DJECE SA KOSOVA

U našu malu, ali velikog srca, opštinu stigla su djeca sa Kosova. Primili su ih naši sugrađani u svoje domove raširenih ruku. Nedelja je bio dan za upoznavanje i međusobno zbližavanje drugara a juče, 26. juna 2023. godine, krenuli su na prvi zajednički izlet s ciljem boljeg upoznavanja Republike Srpske.

Prva destinacija gdje su krenuli bio je grad Doboj. Obilazak Doboja počeo je u Narodnoj biblioteci, gdje su imali zajedničku aktivnost s ljubaznom bibliotekarkom. Nakon biblioteke slijedio je posjet Muzeju u Doboju a poslije toga sa uzbuđenjem su obišli dobojsku tvrđavu Gradinu. Poslušali su kratku prezentaciju o postanku tvrđave i nastanku grada Doboja.

Od šetnje i obilazaka su izgladnili, uslijedio je ručak u restoranu „Ribarska priča“. Jelo se slatko i slano. Vratili su se u dobojski park da pogledaju izložbu umjetničkih slika i naravno da se igraju u parku.

U predvečerje ovog divnog dana, puni lijepih utisaka vratili su se u Stanare, u svoje privremene porodice. Pratnja i podrška djeci su bili njihovi učitelji, učitelji naše škole, radnici Sportsko-turističke organizacije Stanari i predstavnici opštinske uprave.

Autor teksta Milanka Keser

Back To Top