skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОГРАНИЧЕЊА И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 15. АПРИЛА

Штаб за ванредне ситуације општине Станари је одражао састанак дана 30.03.2020. године. Закључено је да је на подручју општине Станари епидемиолошка ситуација задовољавајућа, да тренутно нема лица код којих је потврђено присуство вируса корона. Под надзором се налази 120 лица. Рјешење о изолацији има 43 особе, а за 20 лица је истекао период изолације. Нема кршења мјера о изолацији у протеклих 72 часа.

Карантин је спреман за лица за која се утврди да су поступила супротно мјерама кућне изолације. Полицијски час се поштује и та мјера није кршена од стране грађана.

Штаб је продужио ограничења и мјере забране до 15. априла и донио закључак којим се налаже свим лицима обавезно ношење заштитне маске на јавним мјестима. Путем мјесних заједница грађанима наше општине биће подијељење заштитне маске, а грађани треба да се обрате предсједницима Савјета у МЗ и да за своје домаћинство преузму исте.
По мјесним заједницама, заједно са надлежним институцијама и Црвеним крстом наставиће се подјела хуманитарних пакета за социјално угрожена лица.

Штаб је донио закључак да ђацима ОШ „Десанка Максимовић“ који немају интернет, помогне да за период трајање наставе добију интернет како би равноправно могли да судјелују у настави као и остали вршњаци.

Штаб је разматрао и питање подстиција у пољопривреди како би подстакао становништво да што више површина засије. За наредну сједницу припремити ће се приједлог критеријума за подстицај у пољопривреди.

Back To Top