skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ПРОДУЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ДО 27 АПРИЛА

 

Штаб за ванредне ситуације општине Станари одржао је своју 10. сједницу на којој је, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, продужио дјеловање својих раније донесених мјера и забрана до 27.04.2020. године. На сједници је костатовано да је епидемиолошка ситуација задовољавајућа, те да је од издатих 89 рјешења о изолацији, изолацију напустило 88 лица. За сада се у карантину налазе смјештена 2 лица, која су враћена са граничног прелаза  у Републици Хрватској. Обзиром да ова лицу нису ни напуштала Босну и Херцеговину, Републичка инспекција ће размотрити да ли постоји потреба да се ова лица задрже у карантину 14 дана.

Безбједносна ситауција на подручју општине је задовољавајућа, прописане мјере се поштују, а свему томе доприноси добра сарадња између цивилне заштите, комуналне полиције, Полицијске станице у Станарима и ЈЗУ Дом здравља Станари.  Дезинфекција јавних установа и површина се врши редовно и тако се мора наставити и у будуће.

Начелник општине је информисао Штаб да ће бити продужен јавни позив за пријаву засијаних површина у сврху помоћи пољопоривредној призводњи, а према сугестији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Back To Top