skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РУГИПП-а И РУКОВОДСТВОМ ЕФТ

У уторак, 13.04.2021. године општину Станари посјетила је директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић са својим сарадницима и шефом Подручне јединице РУГИПП-а Станари Жељко Кршић. Састанку су присустовали и технички директор Рудник и Термоелектрана ЕФТ-а Стеван Лончар.

Начелник општине Радојица Ћелић позвао је присутне на овај састанак да би се договорила боља сарадња између три заинтересоване стране, а због повећања обима радова у нашој локалној заједници. Сарадници начелника општине, који већ сарађују са РУГИПП-ом и ЕФТ-ом, су такође учестовали у овом састанку, са припремљеним излагањем о тренутном стању, те питањима везано за ефикасније рјешавање актуелних препрека у раду.

Тренутно су у процесу експропријације корито ријеке Остружње, изградња регионалног пута Р474 “равне цесте“ гдје су поступци у финалној фази, водовод, прикључак на аутопут Бања Лука-Добој, алтернативни путни правци у рудним пољима, имовинско-правни односи у којима општина рјешава статус власништва.

Све три стране су спремне да уложе свој максимум, будући да је општина Станари локална самоуправа гдје је изузетно много пројеката у току, те уз динамичне радове са појачаним активностима доћи ће до скорије реализације планираних пројеката.

Договорен је нови састанак гдје ће представници РУГИПП-а, компаније ЕФТ-е и руководства општине Станари. Састанак је планиран за 15 радних дана и на њему ће се у складу са техничким и финансијским могућностима наћи заједничка рјешења уз потпуну асистенцију Републичке управе на подручју општине Станари.

Back To Top