skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SASTANAK NAČELNIKA OPŠTINE SA PREDSTAVNICIMA RUGIPP-a I RUKOVODSTVOM EFT

U utorak, 13.04.2021. godine opštinu Stanari posjetila je direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović sa svojim saradnicima i šefom Područne jedinice RUGIPP-a Stanari Željko Kršić. Sastanku su prisustovali i tehnički direktor Rudnik i Termoelektrana EFT-a Stevan Lončar.

Načelnik opštine Radojica Ćelić pozvao je prisutne na ovaj sastanak da bi se dogovorila bolja saradnja između tri zainteresovane strane, a zbog povećanja obima radova u našoj lokalnoj zajednici. Saradnici načelnika opštine, koji već sarađuju sa RUGIPP-om i EFT-om, su takođe učestovali u ovom sastanku, sa pripremljenim izlaganjem o trenutnom stanju, te pitanjima vezano za efikasnije rješavanje aktuelnih prepreka u radu.

Trenutno su u procesu eksproprijacije korito rijeke Ostružnje, izgradnja regionalnog puta R474 “ravne ceste“ gdje su postupci u finalnoj fazi, vodovod, priključak na autoput Banja Luka-Doboj, alternativni putni pravci u rudnim poljima, imovinsko-pravni odnosi u kojima opština rješava status vlasništva.

Sve tri strane su spremne da ulože svoj maksimum, budući da je opština Stanari lokalna samouprava gdje je izuzetno mnogo projekata u toku, te uz dinamične radove sa pojačanim aktivnostima doći će do skorije realizacije planiranih projekata.

Dogovoren je novi sastanak gdje će predstavnici RUGIPP-a, kompanije EFT-e i rukovodstva opštine Stanari. Sastanak je planiran za 15 radnih dana i na njemu će se u skladu sa tehničkim i finansijskim mogućnostima naći zajednička rješenja uz potpunu asistenciju Republičke uprave na području opštine Stanari.

Back To Top