skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САСТАНАК РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ СА ДИРЕКТОРОМ ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Данас је одржан радни састанак начелника Општине Радојице Ћелића, предсједника Скупштине општине Дениса Стевановића, замјеника начелника Милоша Гарића, потпредсједника Скупштине општине Небојше Кајганића и начелника Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију, Бранка Вуковића, директора ЈКП „Екосфера“ Станари, Бориса Шљивића са директором Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, Срђаном Тодоровићем и шефом одсјека за имплементацију пројеката у Фонду, Небојшом Лукићем.

Начелник општине и предсједник СО данас су имали прилику да разговарају са директором на тему реализованих пројеката, али и планирању нових. Срђан Тодоровић истиче како је до сада сарадња текла умјереном динамиком, те да препоручује руководству општине да се базирају у својим одлукама на еколошки прихватљиве пројекте, од значаја за сво становништво општине.

У току је завршетак радова пројекта енергетске ефикасности на објекту ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Станари, гдје је Фонд заједно са Министарством за просторно уређење учестовао. Најављено је и реконструисање подручних школских јединица, како би се енергетски смањила количина материјала за гријање, односно трошкова.

Такође, поменут је и проблем ЈКП „Екосфера“ Станари. Овом предузећу је потребан квалитетан камион „смећар“ који би лакше одговорио на капацитет и потребе на подручју општине Станари, будући да су возила која су тренутно у функцији, лоших карактеристика, дуго кориштена и самим тим често се кваре. Санирање истих прави веће трошкове овом предузећу.

У наредном периоду, руководство Општине и представници Фонда договорили су интензивнији наставак сарадње, те израду плана управљања отпадом за општину Станари, асистенцију код ревизије пројекта водоснабдијевања, те наставак санације објеката за енергетску ефикасност.

Након састанка, присутни су посјетили директора ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Станари, Александра Ристића и погледају напредак грађевинских радова.

Back To Top