skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САСТАНАК РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ СА МИНИСТРОМ ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ

Општину је данас посјетила, министар провјете и културе Републике Српске, Наталија Тривић. У кабинету начелника општине, Радојице Ћелића, присутни су били и предсједник Скупштине општине, Денис Стевановић, замјеник начелника, Милош Гарић, потпредсједник СО, Небојша Кајганић, директор Агенције за развој општине Станари, Михајло Гаврић, директор ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“, Александар Ристић, замјеник предсједника школског одбора, Жељка Дамјановић, и начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију, Бранко Вуковић.

Овом приликом уручено је рјешење о стеченим условима за рад предшколске установе у склопу ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Станари, која јe прва установа овог карактера реализована у Републици Српској. У ранијем периоду мандата министра, ријешено је законским актима, оснивање објеката у склопу основних школа за предшколско образовање, у сарадњама са локалним самоуправама.

Локална самоуправа дужна је да обезбиједи средства за финансирање ове врсте установе, што је и урађено, те већ од понедјељка родитељи могу уписивати своје најмлађе за пријем у ову установу. Након обављеног разговора у кабинету начелника, присутни су се упутили у просторије предшколске установе.

              

Back To Top