skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SASTANAK RUKOVODSTVA OPŠTINE SA MINISTROM PROSVJETE I KULTURE

Opštinu je danas posjetila, ministar provjete i kulture Republike Srpske, Natalija Trivić. U kabinetu načelnika opštine, Radojice Ćelića, prisutni su bili i predsjednik Skupštine opštine, Denis Stevanović, zamjenik načelnika, Miloš Garić, potpredsjednik SO, Nebojša Kajganić, direktor Agencije za razvoj opštine Stanari, Mihajlo Gavrić, direktor JU OŠ „Desanka Maksimović“, Aleksandar Ristić, zamjenik predsjednika školskog odbora, Željka Damjanović, i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju, Branko Vuković.

Ovom prilikom uručeno je rješenje o stečenim uslovima za rad predškolske ustanove u sklopu JU OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari, koja je prva ustanova ovog karaktera realizovana u Republici Srpskoj. U ranijem periodu mandata ministra, riješeno je zakonskim aktima, osnivanje objekata u sklopu osnovnih škola za predškolsko obrazovanje, u saradnjama sa lokalnim samoupravama.

Lokalna samouprava dužna je da obezbijedi sredstva za finansiranje ove vrste ustanove, što je i urađeno, te već od ponedjeljka roditelji mogu upisivati svoje najmlađe za prijem u ovu ustanovu. Nakon obavljenog razgovora u kabinetu načelnika, prisutni su se uputili u prostorije predškolske ustanove.

              

Back To Top