skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

Социјализација дјеце Републике Српске – 2020.

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту почиње са реализацијом Пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2020. година“. Пројекат се реализује на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске („Службени гласник РС“, број: 114/17, 122/18 и 107/19), кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце.

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“ реализује се од 2002. године и за претходних 18 година обухватио је више преко 30 000 лица – дјеце и пратећег особља из свих градова и општина Српске. Ради се о дјеци различитих категорија, прије свега дјеци из социјално угрожених породица – корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима и др.

Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу. Ово је препознато и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министраства здравља и социјалне заштите које подржава ову активност Фонда у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

Дана 17.02.2020. године у дневном листу „Глас Српске“ објављени су конкурси за одабир дјеце, васпитача и стручног особља учесника у Пројекту.

Рок за доставу документације јесте мјесец дана од дана објављивања, закључно са 17.03.2020. године. Пријавни обрасци, захтјев родитеља и Кодекс понашања особља доступни су у Јавној установи Центар за социјални рад Станари, као и на интернет страници Фонда https://www.jfdz.org.  Попуњени обрасци, заједно са потребном документацијом достављају се у просторије Јавне установе Центар за социјални рад Станари.

Јавни конкурс за избор стручног особља

Јавни конкурс за избор васпитача

Јавни конкурс за избор најповољнијих установа и организација

Back To Top