skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР ОКО ПОДЈЕЛЕ ИМОВИНЕ ИЗМЕЂУ ДОБОЈА И СТАНАРА

29.02.2020. године у Добоју одржан је састанак представника града Добоја и општине Станари на коме је постигнут споразум о подјели имовине између града Добоја и општине Станари. Испред општине Станари састанку су присуствовали начелник општине Станари Душан Панић, предсједник Скупштине општине Остоја Стевановић и посланик у Народној Скупштини Републике Српске Горан Јеринић, а испред града Добоја градоначелник Добоја Борис Јеринић, те посланици у Парламентарној скупштини БиХ Обрен Петровић и Сања Вулић.

Споразум предвиђа да ће имовина града Добоја, која се налази на подручују општине Станари, споразумно прећи у власништво ове Општине. Општина Станари ће на основу постигнутног споразума моћи извршити укњижбу имовине која се налази на њеној територији и наставити са капиталним пројектима значајним за ову локалну заједницу. Овај споразум ће бити ратификован у локалним скупштинама. 

Састанку је  присуствовао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик који је похвалио овај договор, 

Начелник општине Станари Душан Панић је рекао да је задовољан постигнутим договором и да се нада да ће ускоро бити реализован.

Представници општине Станари сачували су средства своје општине  у буџету, те град Добој неће потраживати накнаду средстава по основу кредита, а све уз разумијевање и подрушку представника града Добоја и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Back To Top