skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

СТАНАРСКОЈ ПУБЛИЦИ ПРЕДСТАВЉЕНО „СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО“

Јуче је у сали Центра за културу одржана промоција књиге „Српско срце Јоханово“ аутора Веселина Џелетовића.

Аутор је кроз врло емотивно обраћање говорио о страдању Срба на Космету и невјероватној причи о трговини органима српских жртава, кроз потресно свједочанство о страдању Срба у „Жутој кући“ (Бурељ, Албанија). Роман је писан према истинитим догађајима и кроз ову причу показују се сва страдања српског народа на Kосмету.

Прве податке прослиједио је Нијемац коме је пресађено српско срце, још далеке 2004. године. Након успјешне трансплантације он почиње да сања непознате предјеле, православну цркву, сеоску кућу и пред њом плавооког дечака. Временом, снови се претварају у кошмар ратних слика и Јохан Вагнер, њиховим трагом долази на Kосмет, одлучан да открије идентитет донора. Сусрет са сином човјека чије срце носи био је судбоносан и он га након три године усваја.

Аутор истинитог свједочанства о страдању Срба на Kосову и Метохији, Веселин Џелетовић, ову потресну причу описао је најприје у поеми, а потом и у роману. Џелетовић је овим романом „загребао“ по болној теми трговине органима, злогласној „Жутој кући“ и свеукупном страдању Срба које и данас траје.

Роман је доживио више од 20 издања и преведен је на неколико свјетских језика дајући сваком појединцу могућност да буде сапутник Јохану и упозна се са истином.

Back To Top