skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

СУСРЕТ ОПШТИНЕ СТАНАРИ И ОПШТИНЕ ПРЊАВОР

Дана, 29.04.2021. године, уз ранији договор и заједничку иницијативу, представници општина Станари и Прњавор сусрели су се у насељу Штрпци, на локацији „Станића мост“, повезници два локална пута сусједних општина.

Сусрету су се одазвали начелник Општине Станари, Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине, Денис Стевановић, замјеник начелника, Милош Гарић, начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију, Бранко Вуковић, као и самостални стручни сарадници, и одборници из актуелног сазива општине Станари, испред општине Прњавор начелници Одјељења за стамбено-комуналне послове и инвестиције, Далибор Прерадовић, и  Одјељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Мишо Вујић.

Ријека Укрина својим водотоком у кишним периодима мијења свој интензитет због повећане количине прилива, те се креће ка обалама и урушава исте, односно измјешта се из корита, самим тим ствара проблеме у погледу инфраструктуре која је у непосредној близини корита.

Проблем који је настао, односи се на „Станића мост“ који се налази између ове двије општине. Управо због тока ријеке, те њене јачине у протоку и ширењу ван корита, дошло је до оштећења моста који је круцијалан за повезивање сусједних општина са учесталим интензитетом саобраћаја.

Тренутно се врши ископ укринског шљунка како би се контролисао ток Укрине, и спријечило њено продирање ка обали, и самим тим спријечило урушавање моста са Прњаворске стране. Будући да се побољшавају временске прилике, те долази љето, самим тим и мање падавина се очекује, представници општина су договорили ангажовање вјештака грађевинске струке да се процијени штета, те нађу рјешења за овај мост.

Након извршеног вјештачења тренутног стања са стручним мишљењем, уприличиће се званичан састанак ком ће присустовати припадници обје општине да би се дошло до договора око рјешавања проблема на „Станић мосту“. Обје општине су спремне за сарадњу, те ће јавност накнадно бити обавијештена о корацима на овом локалитету.

                         

Back To Top