skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SUSRET OPŠTINE STANARI I OPŠTINE PRNJAVOR

Dana, 29.04.2021. godine, uz raniji dogovor i zajedničku inicijativu, predstavnici opština Stanari i Prnjavor susreli su se u naselju Štrpci, na lokaciji „Stanića most“, poveznici dva lokalna puta susjednih opština.

Susretu su se odazvali načelnik Opštine Stanari, Radojica Ćelić, predsjednik Skupštine opštine, Denis Stevanović, zamjenik načelnika, Miloš Garić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju, Branko Vuković, kao i samostalni stručni saradnici, i odbornici iz aktuelnog saziva opštine Stanari, ispred opštine Prnjavor načelnici Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije, Dalibor Preradović, i  Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Mišo Vujić.

Rijeka Ukrina svojim vodotokom u kišnim periodima mijenja svoj intenzitet zbog povećane količine priliva, te se kreće ka obalama i urušava iste, odnosno izmješta se iz korita, samim tim stvara probleme u pogledu infrastrukture koja je u neposrednoj blizini korita.

Problem koji je nastao, odnosi se na „Stanića most“ koji se nalazi između ove dvije opštine. Upravo zbog toka rijeke, te njene jačine u protoku i širenju van korita, došlo je do oštećenja mosta koji je krucijalan za povezivanje susjednih opština sa učestalim intenzitetom saobraćaja.

Trenutno se vrši iskop ukrinskog šljunka kako bi se kontrolisao tok Ukrine, i spriječilo njeno prodiranje ka obali, i samim tim spriječilo urušavanje mosta sa Prnjavorske strane. Budući da se poboljšavaju vremenske prilike, te dolazi ljeto, samim tim i manje padavina se očekuje, predstavnici opština su dogovorili angažovanje vještaka građevinske struke da se procijeni šteta, te nađu rješenja za ovaj most.

Nakon izvršenog vještačenja trenutnog stanja sa stručnim mišljenjem, upriličiće se zvaničan sastanak kom će prisustovati pripadnici obje opštine da bi se došlo do dogovora oko rješavanja problema na „Stanić mostu“. Obje opštine su spremne za saradnju, te će javnost naknadno biti obaviještena o koracima na ovom lokalitetu.

                         

Back To Top