skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ГЛОГИ“

У Центру за културу одржана је промоција књиге Александра Ђуричића „Глоги“ која говори о Небојши Глоговцу, нашем прослављеном глумцу.

Kњига је из штампе изашла 7. фебруара 2021. године у издању београдске “Вукотић медије” уочи трогодишњице смрти Небојше Глоговца, а према ријечима аутора Александра Ђуричића ријетко која књига је изазвала толико пажње у посљедње вријеме.

У књизи се открива зашто је Небојша Глоговац одбио Анђелину Џоли, а прихватио да буде Дража Михаиловић, шта му је значила Црвена звезда и које су га страсти, поред мотора и кувања опсједале. О свему томе у овом упечатљивом књижевном дјелу приповиједају Војин Ћетковић, Наташа Нинковић, Аница Добра, Жарко Лаушевић, Раде Шербеџија, Никола Ђуричко, Вида Огњеновић, Никола Пејаковић, Паоло Мађели, Јагош Марковић, Александар Поповски, али и жене с којима се волио, кумови, пријатељи, људи који су били са њим када није био на сцени, када се саплитао о сопствени таленат и када му је требало снаге да се попне на глумачки трон, с којег никада није сишао. У књизи су први пут објављене и пјесме које је Небојша Глоговац писао само за своју душу.

Александар Ђуричић је до сада објавио књиге „После фајронта – књига о Паји” (2009), „Чуваркуће – Удовице писаца” (2017), „Тајне славних Срба” (2019), и „Глоги” (2021). Добитник је награде Дејан Медаковић за 2017. годину.

Back To Top