skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „ШЕЋЕРНА БОЛЕСТ-DIABETES MELLITUS“

Поводом обиљежавања 14. новембра-Свјетског дана борбе против шећерне болести, ЈЗУ Дом здравља Станари обиљежио је овај значајан датум стручним предавањем које се одржало у Центру за културу.

Здравствено-едукативно предавање на тему „Шећерна болест- Diabetes mellitus“ одржала је др Весна Миљковић, ендокринолог Уверзитетског клиничког центра Бања Лука, након чега су сви присутни могли да изврше контролу вриједности шећера у крви као и да обаве консултативне разговоре са докторицом.

Како је наведено из Дома здравља, циљ овог предавања је промоција здравог стила живота као и подизање свијести о утицају дијабетеса на породицу како би се промовисала улога породице у збрињавању, превенцији и едукацији о дијабетесу.

В.д. директора Дома здравља, господин Славен Јеринић, захвалио се др Весни Миљковић на корисном и едукативном предавању, присутнима што су одвојили вријеме да присуствују, као и фирми „МЕДИКОМ“ из Бијељине која је донирала апарате, тракице и ланцете за мјерење вриједности шећера у крви.

Back To Top