skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

U CENTRU ZA KULTURU ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU „ŠEĆERNA BOLEST-DIABETES MELLITUS“

Povodom obilježavanja 14. novembra-Svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, JZU Dom zdravlja Stanari obilježio je ovaj značajan datum stručnim predavanjem koje se održalo u Centru za kulturu.

Zdravstveno-edukativno predavanje na temu „Šećerna bolest- Diabetes mellitus“ održala je dr Vesna Miljković, endokrinolog Uverzitetskog kliničkog centra Banja Luka, nakon čega su svi prisutni mogli da izvrše kontrolu vrijednosti šećera u krvi kao i da obave konsultativne razgovore sa doktoricom.

Kako je navedeno iz Doma zdravlja, cilj ovog predavanja je promocija zdravog stila života kao i podizanje svijesti o uticaju dijabetesa na porodicu kako bi se promovisala uloga porodice u zbrinjavanju, prevenciji i edukaciji o dijabetesu.

V.d. direktora Doma zdravlja, gospodin Slaven Jerinić, zahvalio se dr Vesni Miljković na korisnom i edukativnom predavanju, prisutnima što su odvojili vrijeme da prisustvuju, kao i firmi „MEDIKOM“ iz Bijeljine koja je donirala aparate, trakice i lancete za mjerenje vrijednosti šećera u krvi.

Back To Top