skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

У СТАНАРИМА СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ОБНОВЉЕНА ОСНОВНА ШКОЛА

Начелник одјељења за основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе РС Енеа Хотић и директор Рудника и Термоелектране Станари Саво Мирковић свечано су отворили обновљени објекат централне школе у Станарима. Ради се о потпуној обнови унутрашњости школе, замјени столарије и електроинсталација укупне вриједности око 225 000 КМ, од чега је компанија „ЕФТ“ издвојила око 160 000 КМ, а Општина Станари око 65 000 КМ.

Директор Основне школе „Десанка Максимовић“ изразио је дубоку захвалност компанији „ЕФТ“ која школу помаже од свог доласка те је навео да школа сада изгледа потпуно ново. Истакао је да је заиста срећан што могу у оваквим условима дочекати ученике на почетку нове школске године. Директор се такође захвалио и Општини Станари на донацији којом је урађена унутрашња столарија, електроинсталације и расвјетна тијела.

Господин Саво Мирковић, директор Рудника и Термоелектране Станари, нагласио је да су у претходном периоду обновили 5 подручних школа те да су сада извршили обнову централне школе у Станарима. Навео је да је компанија од почетка препознала образовање као један од приоритета те да су заједно са Општином и Школом реновирали школски ентеријер, што је значајно како за дјецу, тако и за наставно особље.

„За ученике ОШ „Десанка Максимовић“ Станари ова школска година је започела у бољим условима. У потпуности је извршено реновирање унутрашњости школског објекта. Уз значајна улагања компаније „ЕФТ“ Општина Станари је учествовала у реновирању средствима у износу од око 65 000 КМ. Важно је напоменути да Општина буџетом, у току календарске године, издваја 262 000 КМ за развој школе, тако да може да функционише у пуном капацитету. Исто тако, битно је напоменути да су, поред централне школе, обновљене све подручне школе, осим у Остружњи Доњој, која ће бити обновљена у наредном периоду“, истакао је начелник Општине Радојица Ћелић.

„Изузетно ми је задовољство што данас присуствујем отварању обновљене школе у Станарима. Радост је још већа, како за ученике, тако и за родитеље када се зна да, поред редовних улагања Министарства просвјете и културе у школске објекте широм РС, локалне заједнице дају сјајан примјер и подстичу фирме да улажу и да знају да родитељи и дјеца треба да буду у фокусу васпитно-образовног процеса“, нагласила је Енеа Хотић, начелник Одјељења за основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе РС.

Данашњем свечаном отварању обновљене школе у Станарима присуствовао је и директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић, предсједник СО Станари Денис Стевановић и начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Бранко Вуковић.

Back To Top