skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ СТАНАРИ ЗА 2023. ГОДИНУ

Скупштина Општине Станари одржала је 18. редовну сједницу са почетком у 9.00 часова на којој је разматрана 21 тачка Дневног реда. На засиједању усвојен је буџет Општине Станари за 2023. годину у износу од 14.600.000,00 КМ. Одбориници скупштинске већине подржали су и Одлуку о висини накнаде за прикључење на водоводну мрежу, гдје је економска цијена за прикључак 6000 КМ, а што се тиче субвенционисања ријеч је о износу од 1600 КМ. Усвојени су програми рада и пословања свих јавних предузећа и установа за 2023. године; једна тачка Дневног реда није усвојена, а то је измјена Цјеновника комуналних услуга ЈКП „Екосфера“ д.о.о. Станари.

„Економска цијена смећа је веома висока да би грађани носили сав терет те ћемо у наредном периоду предложити одлуку гдје ће Општина субвенционисати један дио износа, а други дио ће ићи на терет грађана“, истакао је предсједник Скупштине, Денис Стевановић.

„Један од круцијалних пројеката је изградња дома здравља која је већ у поодмаклој фази и који ће идуће године бити и усељен, као и изградња водовода која је такође у току и иде својом динамиком. Један од докумената који је данас усвојен везан је за кредитно задужење, све с циљем остваривања планиране динамике радова“, изјавио је начелик Општине, Радојица Ћелић.

Back To Top