skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ ПОЉСКЕ У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ СТАНАРИ И ЈЗУ ДОМ ЗДРАВЉА СТАНАРИ

Данас је Општину Станаре посјетио амбасадор Републике Пољске у БиХ Јарослав Линденберг са шефом Одјела за политичке, економске, конзуларне послове и Полонију, Милошeм Пјенковским. Поред начелника Општине састанку су присуствовали замјеник начелника Милош Гарић, предсједник Скупштине општине Денис Стевановић, начелник Одјељења за привреду и финансије Љубиша Станковић и директор Јавне здравствене установе Дом здравља Станари Славен Јеринић.

Општина Станари је једна од осам општина којој је Амбасада Републике Пољске додијелила средства за куповину медицинске опреме. Реализовањем пројекта купљен је модеран ултразвучни апарат који ће олакшати рад докторима те ће они на овај начин моћи да дијагностификују промјене код пацијената и пропишу одговарајућу терапију, без одлазака пацијената у друге домове здравља или болнице.

„У оквиру сарадње са ЛОТ тимом и пољском амбасадом добили смо помоћ износу од 26 000 евра која ће бити употријебљена за набавку ултразвучног апарата и ми се увелико захваљујемо амбасадору и Републици Пољској што су једноставно нашли разум, вољу и вријеме да Општину Станаре виде кроз развој и да нам помогну“, изјавио је начелник Општине.

„Драго ми је да сам могао доћи у Општину Станаре поводом врло значајног догађаја, а то је званично предавање ултразвучног апарата за центар здравља у Станарима и то је један од осам пројеката које наша амбасада реализује ове године, у оквиру пројеката развојне помоћи Републике Пољске. Сваки пројекат вриједи око 26 000 евра односно око 50 000 КМ. Пандемија је показала да имају велике потребе у овом сектору и ми смо одлучили да се ове године фокусирамо на помоћ здравственом сектору БиХ“, изјавио је амбасадор Републике Пољске у БиХ.

Амбасада Републике Пољске сваке године објављује позив за пројекте који су фокусирани на школство и здравство.

Back To Top