skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

AMBASADOR REPUBLIKE POLJSKE U POSJETI OPŠTINI STANARI I JZU DOM ZDRAVLJA STANARI

Danas je Opštinu Stanare posjetio ambasador Republike Poljske u BiH Jaroslav Lindenberg sa šefom Odjela za političke, ekonomske, konzularne poslove i Poloniju, Milošem Pjenkovskim. Pored načelnika Opštine sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Miloš Garić, predsjednik Skupštine opštine Denis Stevanović, načelnik Odjeljenja za privredu i finansije Ljubiša Stanković i direktor Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Stanari Slaven Jerinić.

Opština Stanari je jedna od osam opština kojoj je Ambasada Republike Poljske dodijelila sredstva za kupovinu medicinske opreme. Realizovanjem projekta kupljen je moderan ultrazvučni aparat koji će olakšati rad doktorima te će oni na ovaj način moći da dijagnostifikuju promjene kod pacijenata i propišu odgovarajuću terapiju, bez odlazaka pacijenata u druge domove zdravlja ili bolnice.

„U okviru saradnje sa LOT timom i poljskom ambasadom dobili smo pomoć iznosu od 26 000 evra koja će biti upotrijebljena za nabavku ultrazvučnog aparata i mi se uveliko zahvaljujemo ambasadoru i Republici Poljskoj što su jednostavno našli razum, volju i vrijeme da Opštinu Stanare vide kroz razvoj i da nam pomognu“, izjavio je načelnik Opštine.

„Drago mi je da sam mogao doći u Opštinu Stanare povodom vrlo značajnog događaja, a to je zvanično predavanje ultrazvučnog aparata za centar zdravlja u Stanarima i to je jedan od osam projekata koje naša ambasada realizuje ove godine, u okviru projekata razvojne pomoći Republike Poljske. Svaki projekat vrijedi oko 26 000 evra odnosno oko 50 000 KM. Pandemija je pokazala da imaju velike potrebe u ovom sektoru i mi smo odlučili da se ove godine fokusiramo na pomoć zdravstvenom sektoru BiH“, izjavio je ambasador Republike Poljske u BiH.

Ambasada Republike Poljske svake godine objavljuje poziv za projekte koji su fokusirani na školstvo i zdravstvo.

Back To Top