skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК СА РЕЗИДЕНТНОМ ПРЕДСТАВНИЦОМ УНДП-а У БиХ

У оквиру редовног годишњег плана посјете резидентне представнице УНДП-а у Босни и Херцеговини Стелиане Недере, начелник Општине угостио је резидентну представницу са којом је одржао радни састанак. Овом састанку прикључили су се шеф регионалне канцеларије УНДП-а Добој, Синиша Убипариповић са сарадницима, као и начелник Одјељења за привреду и финансије, Љубиша Станковић.

У току састанка начелник Општине представио је низ инфраструктурних пројеката који су покренути у претходном периоду који имају за циљ да побољшају услове за живот грађана, као што је изградња водовода, изградња новог објекта дома здравља, почетак радова за изградњу новог административног центра и пратећих објеката, објекта тржнице, спортске дворане итд.

 „Са УНДП-ом смо потписали Меморандум о међусобној сарадњи. Разговарали смо о подршци нашим пројектима од стране УНДП-а и њихових партнера, тако да смо у оквиру тога добили и потврду да ће УНДП бити са нама и да ће нам пружати подршку у наредном периоду око реализације ових пројеката, и ја се надам да ће тога конкретно и бити“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

„Ово је прва посјета  Општини Станари и драго ми је што сам се састала са начелником Ћелићем и његовим тимом. Локална заједница представља основу за развој и основу за омогућавање услова за живот грађана, тако да је улога органа јавне управе кључна у остваривању услова за саме грађане. Наша сарадња са Општином Станари је већ у току, поготово у областима као што је остварење енергетске ефикасности, тако да у том смислу ми истражујемо и размишљамо о додатним могућностима сарадње када су у питању обновљиви извори енергије, када је у питању адаптација на климатске промјене, када је у питању водоснабдијевање и све области које је начелник Општине већ поменуо“, изјавила је резидентна представница, Стелиана Недера.

Развојни програм Уједињених нација (УНДП) сарађује са више од 80% општина и градова у БиХ, кроз директне пројекте и иницијативе. Борба против климатских промјена је један од фокуса заједничког дјеловања УНДП-а у БиХ са партнерима на свим нивоима власти, јавним и приватним сектором.

Back To Top