skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Дан планете Земље званично је проглашен на Коференцији Уједињених Нација о животној средини и развоју у Рио де Женеиру, на којој је учествовао велики број представника влада и невладиних организација, на којој је усклађен далекосежни програм за промовисање одрживог развоја и дан борбе пртов нарушавања животне средине.

Општина Станари Међународни дан планете Земље, 22. април, обиљежава сваке године различитом акцијама и манифестацијама, са циљем заштите природних ресурса, смањења негативних утицаја на животну средину и подизања еколошке свијести, а све у сарадњи са ЈКП „Екосфера“, ОШ „Десанка Максимовић“, и ТВЈ Станари.

Ове године због пандемије Ковид-19 отказане су све манифестације и акције, међутим дан планете Земље је дан свих нас, све што радимо, добро или лоше, за животну средину највише утиче на наш живот, стога свакодневно будите одговори према животној средини и окружењу у којем живите. Одговоран однос према племенитој планети Земљи је сразмјеран одговорном односу према садашњости нас самих, али и према будућности наше дјеце.

Back To Top