skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ

Штаб за ванредне ситуације општине Станари одржао је данас своју 11. сједницу на којој је разматрана епидемиолошка ситуација у општини Станари и провођење донесених мјера. У општини Станари, од почетка кризе изазване вирусом корона, није било особа код којих је потврђено присуство вируса. За 106 грађана изадата су рјешења о изолацији, која су већином спроведена у кућној изолацији. Тренутно је 7 особа под здравственим назором. Комунална полиција је у сарадњи са припадницима Полицијске станице Станари   извршила 156  контрола издатих рјешења о изолацији. Према новој одлуци Републичког штаба за ванредне ситуације лица којима је одређена мјера смјештаја у карантин, тестирају се и након тестирања, уколико нису позитивна одређује им се кућна изолација. У општинском карантину налазе се тренутно два лица, а четири су већ напустила карантин.

Наглашена је потреба да се настави са дезинфекцијом јавних установа и површина.

Штаб је поред хигијенских мјера које се уредно спроводе, разматрао и економске мјере за опоравак привреде. Након анализе ситуације у општини Станари, надлежна одјељења ће припремити сет мјера које ће се наћи на наредној сједници Скупштине општине Станари.

Штаб је донио закључак да ће се све мјере и забране које одреди Републички штаб за ванредне ситуације, директно примјењивати у општини Станари.

Недjеља послије Васкрса, позната у народу као Мали Васкрс, прославља се у општини Станари као Слава општине. Због ванредне ситуације изостала је традиционална прослава, али је одржана литургија у Спомен храму Христовог васкрсења у  Станарима.

Back To Top