skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

DAN PLANETE ZEMLJE

Dan planete Zemlje zvanično je proglašen na Koferenciji Ujedinjenih Nacija o životnoj sredini i razvoju u Rio de Ženeiru, na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, na kojoj je usklađen dalekosežni program za promovisanje održivog razvoja i dan borbe prtov narušavanja životne sredine.

Opština Stanari Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april, obilježava svake godine različitom akcijama i manifestacijama, sa ciljem zaštite prirodnih resursa, smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu i podizanja ekološke svijesti, a sve u saradnji sa JKP „Ekosfera“, OŠ „Desanka Maksimović“, i TVJ Stanari.

Ove godine zbog pandemije Kovid-19 otkazane su sve manifestacije i akcije, međutim dan planete Zemlje je dan svih nas, sve što radimo, dobro ili loše, za životnu sredinu najviše utiče na naš život, stoga svakodnevno budite odgovori prema životnoj sredini i okruženju u kojem živite. Odgovoran odnos prema plemenitoj planeti Zemlji je srazmjeran odgovornom odnosu prema sadašnjosti nas samih, ali i prema budućnosti naše djece.

Back To Top