skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ДАНИ РУСИЈЕ У СРПЦУ

Делегација општине Станари у саставу: начелник гдин Душан Панић, посланик у Народној скупштини Републике Српске  гдин Горан Јеринић и директор Центра за културу гдин Слађан Богдановић, присуствовали у Српцу пригодној свечаности поводом завршетка манифестације „Да се не заборави“, која је организована поводом обиљежавања 75 година побједе над фашизмом и отварању манифестације „Дани Русије у Српцу“, у оквиру које је представљена изложба фотографија и докумената о борбама и догађајимас у Другом свјетском рату.

Српски и руски народ имају јаке историје, вјерске и културне везе које су нераскидиве па је због тога потребно још значајније радити на учвршћивању међусобног пријатељства и јачања сарадње између Републике Српске и Руске Федерације. То је порука коју су са манифестације послали њени организатори Народна библиотека Србац и покровитељ манифестације Амбасада Руске Федерације у БиХ.

Замјеник амбасаде гдин Керестеџијанц је рекао да је цијела ова година у Русији протекла у знаку славе и сјећања на побједу над фашизмом те истакао: „Посебно нас радује да имамо добре односе Амбасаде Руске Федерације са општинама чији су начелници данас овдје. Ми подржавамо све активности које локалне власти и активисти предузимају у циљу развоја наших пријатељских односа, не само у култури, науци, већ и у привреди. Веже нас и заједничка историја па смо на 30 плаката представили архивске снимке и материјале који приказују ослобођење земаља југоисточне Европе од нацистичке окупације од стране Црвене армије уз подршку Народноослободилачког и партизанског покрета“, рекао је Керестеџијанц.

Свечаности су поред замјенка амбасадора гдина Керестеџијанца и аташеа за културу у Амбасади Руске Федерације у БиХ гђа Анастасија Гајдаљонак, присусвовали и начелник општине Србац  гдин Млађан Драгосављевић, Дервенте гдин Милорад Симић те делегација Рафинерије нафте у Броду на челу са генералним директором Караљус Анатолијем Ваславичем.

Back To Top