skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ЕТНО-ГРУПА „ИВА“ ОДРЖАЛА КОНЦЕРТ У СТАНАРИМА

Синоћ је у сали Центра за културу одржан концерт Етно-групе „Ива“ из Добоја. На репертоару ове добојске Етно-групе нашла су се вокално-инструментална дјела из области народне и црквене музике, која су станарској публици представљена у нешто модернијем аранжману. Умјетнички руководилац Етно-групе „Ива“, господин Саша Павловић, похвалио је рад Центра за културу, као и општине Станари истичући значај традиционалне музике која се публици свакако може представити на мало другачији начин.

Етно-група “Ива“ основана је 2004. године у Добоју као самостални вокално – инструментални ансамбл. Име је добила по љековитој трави која расте на планини Озрен у близини Добоја. Етно-група ”Ива” има за циљ очување традиционалног српског музичког блага у оригиналном облику, али и кроз модерне аранжмане у стилу ethno-jazz-fusion. Први носач звука објавила је у издању музичке продукције Радио телевизије Републике Српске. Данас је „Ива“ један од главних амбасадора културе Добоја и значајан музички ансамбл на пољу очувања традиционалне културне баштине Републике Српске.

Концертом Етно-групе „Ива“ у Станарима је почела манифестација „Станарска културна јесен“ која ће реализовати у наредних мјесец дана. У току ове манифестације грађани наше локалне заједнице имаће прилику да уживају у концертима умјетничких друштава, представама и изложбама слика.

Back To Top