skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ETNO-GRUPA „IVA“ ODRŽALA KONCERT U STANARIMA

Sinoć je u sali Centra za kulturu održan koncert Etno-grupe „Iva“ iz Doboja. Na repertoaru ove dobojske Etno-grupe našla su se vokalno-instrumentalna djela iz oblasti narodne i crkvene muzike, koja su stanarskoj publici predstavljena u nešto modernijem aranžmanu. Umjetnički rukovodilac Etno-grupe „Iva“, gospodin Saša Pavlović, pohvalio je rad Centra za kulturu, kao i opštine Stanari ističući značaj tradicionalne muzike koja se publici svakako može predstaviti na malo drugačiji način.

Etno-grupa “Iva“ osnovana je 2004. godine u Doboju kao samostalni vokalno – instrumentalni ansambl. Ime je dobila po ljekovitoj travi koja raste na planini Ozren u blizini Doboja. Etno-grupa ”Iva” ima za cilj očuvanje tradicionalnog srpskog muzičkog blaga u originalnom obliku, ali i kroz moderne aranžmane u stilu ethno-jazz-fusion. Prvi nosač zvuka objavila je u izdanju muzičke produkcije Radio televizije Republike Srpske. Danas je „Iva“ jedan od glavnih ambasadora kulture Doboja i značajan muzički ansambl na polju očuvanja tradicionalne kulturne baštine Republike Srpske.

Koncertom Etno-grupe „Iva“ u Stanarima je počela manifestacija „Stanarska kulturna jesen“ koja će realizovati u narednih mjesec dana. U toku ove manifestacije građani naše lokalne zajednice imaće priliku da uživaju u koncertima umjetničkih društava, predstavama i izložbama slika.

Back To Top