skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

КВАРТЕТ ФЛАУТА „ФЛУТЕТЕ“ ОДРЖАЛЕ КОНЦЕРТ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

Дана 23.02.2018. године, у сали Центра за културу одржан је концерт квартета флаута „Флутете“, са почетком у 19 часова. Концерт у Станарима представљао је дио пројекта „Музичка кутија“ у којем су оживљена давно настала, али свевременска дјела класичне музике у аранжману за четири флауте. Присутни су имали прилику да уживају у извођењу одабраних дјела Баха, Моцарта, Чајковског, Римског, али и многих других. Концерт је одржан у организацији ЈУ Центар за културу, а под покровитељством Министарства просвјете Републике Српске.

Квартет флаута „Флутете“ оформиле су четири флаутисткиње из Бање Луке; Сунчица Лончар, Марија Пилиповић, Наташа Вукојевић и Деана Симић. Флаутисткиње су свој рад и дјеловање усавршавале, како на Академији умјетности у Бањој Луци, тако и на семинарима угледних свјетских флаутиста учешћем на разним такмичењима и музицирањем у оркестрима широм Европе.

Квартет је 2015. године започео концертну сезону низом од 6 концерата у РС. Већ наредне године услиједио је први пројекат, финансиран од стране Министарства просвјете и културе РС под називом „Музички четвртак са Флутетама“. У сезони 2016/17 реализован је пројекат „QuatreART Plus“ у којем су флаутисткиње одучиле да музику са новог репертоара који изводе споје са другим умјетностима, ликовном и драмском.

Након два успјешно реализована пројекта, почеле су да оживљавају идеје те су почеле припреме за сљедећи пројекат, под називом „All theese premieres“, који је успјешно реализован крајем 2017. године.

Back To Top