skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

KVARTET FLAUTA „FLUTETE“ ODRŽALE KONCERT U CENTRU ZA KULTURU

Dana 23.02.2018. godine, u sali Centra za kulturu održan je koncert kvarteta flauta „Flutete“, sa početkom u 19 časova. Koncert u Stanarima predstavljao je dio projekta „Muzička kutija“ u kojem su oživljena davno nastala, ali svevremenska djela klasične muzike u aranžmanu za četiri flaute. Prisutni su imali priliku da uživaju u izvođenju odabranih djela Baha, Mocarta, Čajkovskog, Rimskog, ali i mnogih drugih. Koncert je održan u organizaciji JU Centar za kulturu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete Republike Srpske.

Kvartet flauta „Flutete“ oformile su četiri flautistkinje iz Banje Luke; Sunčica Lončar, Marija Pilipović, Nataša Vukojević i Deana Simić. Flautistkinje su svoj rad i djelovanje usavršavale, kako na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, tako i na seminarima uglednih svjetskih flautista učešćem na raznim takmičenjima i muziciranjem u orkestrima širom Evrope.

Kvartet je 2015. godine započeo koncertnu sezonu nizom od 6 koncerata u RS. Već naredne godine uslijedio je prvi projekat, finansiran od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS pod nazivom „Muzički četvrtak sa Flutetama“. U sezoni 2016/17 realizovan je projekat „QuatreART Plus“ u kojem su flautistkinje odučile da muziku sa novog repertoara koji izvode spoje sa drugim umjetnostima, likovnom i dramskom.

Nakon dva uspješno realizovana projekta, počele su da oživljavaju ideje te su počele pripreme za sljedeći projekat, pod nazivom „All theese premieres“, koji je uspješno realizovan krajem 2017. godine.

Back To Top